duminică, 25 februarie 2018

Gura pacatosului adevar graieste. Dar trebuie sa o asculti...

Halucinant! In direct si la o ora de varf, Victor Ciutacu ne expune adevaratul substrat al demo(no)cratiei ce ni se baga pe gat!
Citez – din memorie – cu scuze pentru eventualele inadvertente:
Un om de afaceri mi-a spus ca, indiferent cine este la guvernare, se dau afaceri si sustinatorilor opozitiei, pentru a-i lasa sa traiasca, proportia ffind undeva de 70%-30%. Astia (PDL-nn) nu au mai lasat nimic opozitiei, si de aia au fost atat de urati!
Esenta afirmatiei a fost confirmata cateva ore mai tarziu de Ilie Serbanescu si Razvan Dumitrescu.
Haideti sa despicam putin firul in patru, si sa vedem ce inseamna asta:

1. Faptul ca exista o conventie tacita in aceasta privinta rezulta in concluzia imediata ca sistemul politic nu este decat o butaforie transpartinica, destinata sa dea berbecului mioritic iluzia ca alege, in care timp, toti ii baga adanc mana in buzunar.

2. Daca avem o butaforie, avem si un regizor si un scenograf, care pregatesc si supravegheaza…logistica piesei de teatru. Cine sunt aceia?

3. Regizorul cu pricina a decis ca, spre exemplu, Cocos, ori Postelnicu – fiul dobitocului, ori Netoiu, trebuie sa joace rolul oamenilor de afaceri. Pe ce criterii, ca multi din ei au fost sefi de sala la carciuma? Nu cumva discutam de “grupul de sprijin” compus din informatori ai – cica – defunctei politii politice?

4. Cum spuneam si in alta parte, schimbarea guvernarii nu inseamna decat ca s-a dat drumul unei supape de suprapresiune, pentru a elibera tensiunea aproape materiala acumulata in societate. Au incercat prima data prin aducerea unui tip ce putea fi confundat cu un intelectual (MRU), dupa care, vazand ca tensiunile nu se elibereaza, au schimbat “radical”, cu un PM care a dat fuga in America inca inainte de a fi numit. Bietul Ponta nici nu stie in ce s-a bagat, pentru cei ce l-au acceptat provizoriu nu vor renunta la interesele lor majore, iar modalitati discrete de a fi satisfacute nu mai exista. Ce se va intampla cand romanii vor constata ca liniile directoare ale acestui guvern sunt aceleasi ca ale guvernelor anterioare? Mi-e si groaza sa ma gandesc, stiind ca oamenii au stat in Piata Universitatii inclusiv la minus 25 grade…

5. Nu pot sa nu remarc identitatea intre comportamentul “elitelor conducatoare” ale Romaniei actuale si ceea ce se invata la Invatamantul politico-ideologic de partid, privind “capitalismul, o forma de spoliere a popoarelor”. Fie lozinca comunista (scuze pentru cacofonie) era adevarata, fie regizorul are limite ale imaginatiei, ramanand la ceea ce a aprofundat la Stefan Gheorghiu…

6. O intrebare retorica: Daca fruntasii societatii romanesti de azi sunt alesi si mediatizati pe criterii absconse, cum am putea sa mizam, din partea unei astfel de clase politice, pe o organizare sociala care sa urmareasca binele comun? Un singur exemplu: bugetul anual al Armatei este de 900 milioane de Eur, in timp ca un tanc Panzer de ultima generatie costa undeva la 10 milioane. In douazeci de ani, puteau fi inlocuite cateva divizii de tancuri, numai din economii. Ce s-a facut? Nu mai amintesc ce s-ar fi intamplat daca banii acestia ar fi fost injectati in economia romaneasca… O alta comparatie, ca tot vrea marinarul sa ia avioane second hand: Un Grippen costa undeva la 100 milioane. Putea fi achizitionata, in acesti ani, macar o escadrila? iar Grippen facuse propunerea expresa sa le asambleze la Craiova!
E clar ca, in caz de Doamne-Fereste, tot Ion, Gheorghe si Vasile vor iesi cu coasele si topoarele, si nu pleiada de instelati la norma, care oricum figureaza in planurile de mobilizare ca ofiteri de stat major, adica responsabili cu potolirea hormonilor Mariilor, Floricilor si Ioanelor ramase acasa?

7. O intrebare adresata bizonului mioritic: Iti convine situatia? Raspunsul a fost dat de rezultatele acestor alegeri, si nu e deloc incurajator. Semne pozitive exista, insa: Pe baza datelor BEC, la votul politic, aproape 30% din voturile exprimate s-au dus catre alte partide decat urmasele fostului FSN – si includ aici si PNL, al carui lider parea drogat in momentul in care a votat. In orice caz, era extrem de sifonat… Poate ca exemplul USL ar folosi si acelor 30%…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu